Wat doen wij?Een plek van verbindingWe willen dat mensen met (vermoeden van) een beperking, hun netwerk, maar ook hulpverleners vlotter de weg vinden naar geschikte hulp. We kiezen voor één adres bij jou in de buurt waar ook andere diensten aanwezig zijn. Zo kunnen we de krachten bundelen en nog beter afstemmen.


Om je te ontmoeten met je vraag


De HOTSPOT voorziet laagdrempelige ondersteuning en advies voor iedereen met een vraag of zorg rond ontwikkeling of een beperking: personen met een (vermoeden van een) beperking zelf, (groot)ouders, mantelzorgers, maar ook professionelen bv. uit de thuiszorg, het onderwijs, kinderopvang, het jeugdwerk, geestelijke gezondheids- en arbeids- zorg,....


Loop binnen of kom op afspraak


Binnen de HOTSPOT organiseren we wekelijks onthaalmomenten. Tijdens deze momenten kan je vrijblijvend langskomen. Wij proberen samen met jou een antwoord te zoeken op je hulpvraag vanuit onze expertise. Heb je nood aan meer ondersteuning, dan kan de HOTSPOTmedewerker je een kort traject voorstellen van een aantal contactmomenten gedurende een beperkte periode.


Buiten de onthaalmomenten kan je ook op afspraak in de HOTSPOT terecht. We kijken hoe we je verder kunnen helpen door het aanbieden van informatie, met een eenmalig gesprek, een korte begeleiding, specifieke trajecten op maat of een doorverwijzing naar een andere hulpverlener.


Tijdens deze onthaal – en contact momenten is de HOTSPOT ook telefonisch, via tekstbericht of via mail te bereiken.


De ondersteuning in de HOTSPOT is gratis.